Categories:

Jöjjenek a túracipők! Ilyen cipőket is találunk a veszprémi BikeLand kerékpárüzletben, érdemes körbenézni. Most pedig mutatom milyen tulajdonsággal bírnak a kerékpáros túracipők.

Direkt nem írtuk, hogy mountain bike túracipők, ugyanis a túracipők talpán is van mintázat, viszont az edzőcipőlé is, mégsem terepfutó cipők. A túracipők legfőbb jellemzője, hogy kényelmesek, egész nap lehet bennük tekerni, várost nézni, sétálni, vagy bármi más hétköznapi tevékenységet csinálni. A talpuk vékony, de a stoplinál ki van merevítve, hogy ne érezd a pedált. Általában fűzős cipők, vagy tépőzárasak. Elméletileg úgy vannak tervezve, hogy szellősek legyenek, ám a gyakorlatban mégis az XC verseny cipők engedik át legjobban a levegőt, tehát a túracipők zártabbak, ráadásul robosztusabbak is. Közelebb állnak az előző cikkben említett trail/enduro kategóriához. Vannak akik ezt a cipőt spinningre használják, ám nekik ajánlatos mást választani. A legjobb túracipők akár túrabakancsot is megszégyenítő kinézettel bírnak, de az áruk is ehhez igazodik.

Spinning/fittness: az ügyesebb márkák képviselői készítenek külön fitness és spinning cipőket is, ezeket zárt teremben használják. Könnyű vele nyáron bringázni is. Kényelmesek, szellősek, de nem a teljesítményt erősítik. Akár városnézéshez is ideális társ lehet.

Comments are closed

Kiadó apartman
kiadó apartman
Archívum