Categories:

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben a könyvvizsgálat kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. A könyvvizsgáló választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. Hogyan válasszunk könyvvizsgálót című cikkéből szemezgettünk.

A könyvvizsgáló kiválasztása bizalmi kérdés. Megítélésünk szerint fontos, hogy a könyvvizsgáló független, nem összeférhetetlen a gazdálkodóval, ugyanakkor legyen együttműködő, segítőkész. A könyvvizsgáló is egy szolgáltató, így fontos feladata, hogy ügyfelét támogassa, szolgáltasson neki – a jogszabályi keretek betartatása mellett. A könyvvizsgálót a társaság (tulajdonosa) választja. Ne a könyvelő ajánlására keressünk könyvvizsgálót, hiszen a könyvelést fogja ellenőrizni a könyvvizsgáló. Nem cél, hogy az ellenőrzött döntsön az ellenőr személyéről. Érdemes inkább olyan szereplőt megbíznunk, akinek tudásában, szakértelmében és elköteleződésében mi magunk bízunk meg.

>>A könyvvizsgáló kiválasztása bizalmi kérdés.<< A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

Kiadó apartman
kiadó apartman
Archívum