Categories:

Egy Windows Security Center üzenet arra kérte a felhasználókat, hogy hívjanak fel egy prémium telefonszámot, hogy aktiválják a biztonsági szoftvert. A számítógép ezalatt az idő alatt le volt zárva, így nem lehetett azt másra használni.
Ahogy finomítottak az rendőrségi zsaroló víruson, először csak bejelentették a nem létező problémákat, majd már elkezdték gyártani a hibákat és problémákat. Idővel, már nem is próbált meg segítőkésznek mutatkozni, csak egy üzenetet jelenített meg, miszerint fizetni kell a visszaállításért. Ez azért van mert korábban a támadók becsapták az áldozatokat, hogy letöltsenek egy hamis eszközt a számítógépes problémák megoldására. Ma már a zsaroló vírusok letölthetők, felhasználói tevékenység nélkül is, driveby letöltési támadásokon keresztül.
Ennek ellenére az rendőrségi vírus készítők továbbra is használták a szociális mérnöki technikákat, hogy meggyőzzék a felhasználókat, hogy kifizessék a váltságdíjat. A fenyegetéseket úgy küldték mint bűnüldözői szervezetek, antivirus szoftverek helyett.

Kiadó apartman
kiadó apartman
Archívum