Categories:

Amikor komplett kertépítés munkájához állítja össze a korrekt kertépítő szakember a megfelelő anyagkiírást és a hozzá tartozó tételes árajánlatot, akkor az elemeket nem hiszem, hogy az anyagi megfontolás vezérelte módon illeszti be az ajánlatba (vagy ilyesmi), mint inkább a tapasztalatai, a minőség, illetve a hosszú élettartam alapján. Könnyen megérthető ez, ha belegondol, hogy a garanciális feltételeket így vállalni a legkevésbé kockázatos.

Ezért használok én minden általam épített kertbe automata öntözőrendszert, vakondhálót és gyepszőnyeget. Automata öntözőrendszer beépítése nélkül nem is vállalok garanciát, sőt idéntől már nem is vállaltam ez a berendezés nélkül kertépítést. Az öntözőrendszer fontossága egyáltalán nem vitatható a kertben, de garanciális feltételként sem, hiszen mi a garancia rá, hogy a megfelelő módon fogják majd öntözni a növények megeredéséig, illetve a gyepszőnyeg legyökeresedéséig. Megfelelő módon nem is lehet, csak az öntözőrendszer képes erre. Nincs más öntözési módszer, ami hatékonyságában utoléri. Különösen a nyári forró kánikulában igaz ez, amikor ugyan a kertépítés nem könnyű dolog, viszont öntözőrendszer nélkül lehetetlen.
kertépítés
A gyepszőnyeg árától gyakran visszahőkölnek az ügyfelek első hallásra. Ugyanakkor, aki minőségre vágyik, az más technikával létrehozott pázsitért is hasonló árat fog fizetni, csak hosszútávon, valamint hatalmas kockázattal. A legtöbb kertépítés előtt álló ügyfél megérti ezt, és inkább a gyepszőnyeg mellett dönt. Viszont ezt a magas befektetést jó is megvédeni, amire az öntözőrendszer mellett a vakondháló képes. Amiért most nincs vakond a kertjébe, még nem jelenti azt, hogy nem is lesz. A vakondháló elenyésző költség a kertépítés összköltségéhez képest, de nem úgy, mint a gyepszőnyeg, amit megvéd!

A korrekt kertépítő számára ugyanolyan fontos, hogy tökéletesen elégedett ügyfelei legyenek, mint az ügyfélnek, hogy jól sikerüljön a kertépítés. Ezért gondolja meg, ha műszaki tartalmakat kíván csökkenteni. Ne felejtse, hogy amit kivesz az árajánlatból, az a kertjében sem lesz benne! Gondolja meg inkább kétszer, vagy keressen inkább kompromisszumot. Egy felkészült kertépítőnek biztosan megfelelő javaslatai lesznek az Ön számára!

Kiadó apartman
kiadó apartman
Archívum